dissabte, 11 d’octubre del 2008

Dies de reivindicacions!







Buenos Aires té com a fet quotidià les protestes i marxes al carrer per reivindicar drets i injustícies que van succeïr i estan succeïnt a tota Indoamèrica. Nosaltres també ens hi hem afegit a algunes, ja que a totes seria de bojos, n'hi ha a totes les places i avingudes importants. Per començar i com a més coneguda, vam estar el dijous a la Plaza de Mayo amb "Las Madres", vam veure la volta que fan a la Plaça i el parlament que sempre fan al final; també vam poder veure la divisió que hi ha dins el grup de "Las Madres" entre les que es fan anomenar línia fundadora, més properes al govern, i la resta que són més reivindicatives i són les que administren la Universitat Popular. Alhora, a la plaça, hi havia una concentració a favor de l'alliberament de sis presos paraguaians, i els mateixos manifestants reivindicaven justícia pels assassinats que es duen a terme a Colòmbia de caps sindicals i persones que lluiten per un acord humanitari amb les farc.
El mateix dijous vam assistir a una xerrada en homenatge al Che i solidaritat amb Cuba, l'organitzava un col·lectiu d'estudiants que s'anomenava Frente Estudiantil Guevarista. Aquí les universitats i els moviments estudiantils no tenen res a veure amb el de Catalunya, quan entres a la universitat tot són pancartes, cartells, persones repartin informació...L'espai no és el que importa, el que és important és tot el que arriben a debatir en una aula!

Ahir divendres vam voler veure també un acte estudiantil, aquest cop a la UPMPM (Universitat de les Madres) on es tractava el tema del 12 d'octubre i la seva festivitat. Aquí Argentina celebren el Dia de la Raza, i la veritat és que no podíem comprendre què era realment el que festejaven i per què!Allà vam poder entendre que existeix un moviment en contra la celebració de l'ocupació d'Amèrica Llatina per part dels espanyols i el posterior genocidi de les tribus originals, que encara avui en dia són maltractades pels governs . Van acabar l'acte amb danses i cançons tradicionals de diferents poblats originaris, ballant i menjant empanada!

La veritat és que aquí es lluita per moltes i diverses causes, però poder conèixer una mica cada una d'elles (encara que de vegades costa situar tota la història i els seus esdeveniments!) fa que ens apropem més a aquesta cultura tan maltractada i alhora combativa.

I aquest cap de setmana...més!A veure què ens trobem amb el 12 d'octubre (res a celebrar!). Ara, que vigilin els argentins, que la colònia catalana a Buenos Aires està creixent cada dia més!!!

Saluuuut!


5 comentaris:

Unknown ha dit...

Ole, ole i oleee!! Molt bé parles! i molt bé ballen! jeje! Que xaxi piruli! Me n'alegro que estigueu vivint tot això, de veritat! Segur que ja teniu ganes de quedar-vos! Però ja us ho vaig dir, eh! Com no torneu pilleu túnels! jeje!! Una abraçada! Vigileu amb el COGER!

Unknown ha dit...

Carai tu, quina enveja que feu!

Us informo que ja tenim Caps nous, tot i que els va costar lo seu aconseguir-ho...van aguantar una pringada espectacular com uns campions!!! Jejeje.

Una abraçadaaaa!

PD: Per cert, a veure si canvieu això dels comentaris i ho poseu de manera que us pugui escriure qualsevol que no estigui registrat!

Puigga ha dit...

eiii!
que no m'enrecordu del email...
quedem per fer una cerveseta??? jo a partir de dimarts a tope de feina encara que potser em podria escapar... de totes maneres si us nés be demà (dilluns) al vespre seria genial!
el meu mail es lluispuiggari@hotmail.com
un pto nois! per sino al final no ens veiem, que vagi genial per aqui!!!

JMS ha dit...

Ei gent!!!Gràcies pels vostres comentaris!!Silvia, per por als tunels tornarem, no pateixis!!jeje.
Caps!!Ja està canviat el mode dels comentaris, ara tothom podrar despotricar sense problemes!!!
Petons per tothom i totadona!!
Salut

Velez ha dit...

Ostres!!! Quina enveja que em doneu!!! que guapo deu ser tot allò. me'n alegro que estigueu bé, i que us ho psseu xaxi pilongui. Jo estaré aki aixecant el país, bueno guapos una abrçada... deuuuuuuuuu