dimarts, 25 de novembre del 2008

La Quebrada de Humahuaca





















Després d'una setmana i mitja recorrent la Quebrada (del 17 al 25 de novembre) és difícil explicar tot el que hem fet, vist, conegut i sentit. Són terres meravelloses, pels seus paisatges impressionants, per la seva gent, la cultura i les tradicions tan i tan antigues.



Iniciem el recorregut a Jujuy, la capital de provincia, una ciutat plena de vida:cotxes, autobusos, venda ambulant, pobresa...i molta, molta contaminació. Aprofitem la calor per relaxar-nos a la piscina de l'hostel i també en una piscina d'aigua termal al mig de les muntanyes, a 20 km de la ciutat (Terma de Reyes).


Per endinsar-nos a la Quebrada agafem el bus fins a Purmamarca. Obrim bé les polsegoses cortines del bus per no perdre detall de les grans muntanyes que ens ofereix el trajecte, però no donem a l'abast, tot és espectacular!

Purmamarca és la gran botiga de "souvenirs-artesania" de la Quebrada. És un petit poble custodiat pel "Cerro de los 7 colores",muntanyes de tots colors que podríem estar observant durant hores! De bon matí, però, autobusos carregats de turistes hi fan parada per deixar allà tota la seva plata. Per això vam decidir anar d'excursió a les "Salinas Grandes", passant per sinuoses carreteres, pujant fins a 4170 metres i baixant al Salar, una gran extensió de sal que sembla talment un altre planeta!


Agafem motxilles i bus per pujar fins a Tilcara, un bonic poble i, sobretot, un bon hostel. La nostra estada va ser més social que cultural, ens vam ajuntar amb 2 argentins, 2 basques i 2 franceses per compartir experiéncies, conéixer les diferents realitats...i sobretot riure molt! Els argentins són "relocos"! Cal dir que també vam visitar una fortalesa pre-incàica, el Pukara, per conèixer com era la vida en aquell territori abans de les colonitzacions.


Amb molt bon record, marxem de Tilcara cap a Humahuaca, el poble més important de la zona. aquí hem establert el camp base per poder-nos moure sense la gran motxilla pels racons de la zona. Una jornada difícil d'oblidar va ser quan vam visitar una comunitat aborigen, Hornaditas, on vam estar hores xerrant amb el Narciso, "cap" de la comunitat, un home de gran saviesa innata. Vam conèixer l'entorn, el seu modus vivendi, com s'organitzen i treballen conjuntament seguint els seus coneixements indígenes. Per primer cop en el viatge ens hem pogut submergir a la vida d'un poble originari i la seva gent. És d'aquells moments en que t'adones del poc que gaudim de la vida realment...



L'endemà vam fer una escapadeta de dos dies fins Iruya, un poblet perdut a la Quebrada. Tres hores per camí de terra, admirant grans paisatges i passant per petits camins vora penyasegats! Allà ens vam agrupar amb 4 francesos, 4 catalans i 3 argentins, per compartir un asado i una bonica excursió a un poble veí al qual només s'hi arriba a peu, San Isidro.


Avui hem tornat al camp base, compartint el trajecte de retorn amb una parella italiana molt maca que ens ha acollit al seu cotxe. Ara toca descansar i preparar el trajecte de demà, que ens ha de portar cap a Bolivia...Anem obrint horitzons!



Fotos:
1. Artesania andina
2. El camí a Iruya
3. Hornaditas
4. El Cerro de los 7 colores
5. El Salar
Acudit:
A que no sabeu per que diuen que l'argentí és com un sastre?
"Por que, viste..." (entre cada dues paraules que diuen, una és aquesta!)
je je.
Salut











7 comentaris:

Litus! ha dit...

Iep parella... molt guai les fotos, eh? Ha de ser impressionant alló. Avui m-han dit que a l'estiu és horrorós... tipo 40 graus, peró nuse, em fa gracia anar-hi, aixi que... farem uns esforç, jejej! Tot en ordre? per aqui continua la pluja, pero sembla que aixo s-acaba, que comença a fer una mcia de sol! Avui he pogut anar a la platja.. ueeeee! He anat a la barra da lagoa que es una de els que esta ms aprop i he anat a la caseta aquella! Vam trobar un lloc molt guai, és com tenir un apartament a priemra linia de mar! Apa canalla, "que la paseis bien"! Petonets!

Unknown ha dit...

Nens! que xules que són totes aquestes fotos, feu una enveja impressionant... Nosaltres aquí amb una miqueta més de fred cada dia que passa i amb el Nadal a sobre sense adonar-nos-en!!

Una abraçada molt forta i seguiu penjant fotos que així us tenim una mica més aprop!

Pati.

Anònim ha dit...

Molt bona la foto de la Berta amb aquella noia de la motxilla vermella....quina impressió, no?
Sort del paio del barret.....
Beumi

Unknown ha dit...

Aiixx... quina enyorança i quina enveja que em feu! Que bonic tot això! I ara cap a Bolívia???? La mare que us va fotre! Ben fet home, clar que sí! Jo em reafirmo en el que us dic sempre, eh... TORNEUUU!! jajajaja!! Que ja sé que amb aquests paisatges i aquesta pau és bastant temptador quedar-se! Kanos dixit!

Anònim ha dit...

em fareu plorar i tot... de l'enveja que em feu! pk el goku ens va haver de sortir amb el seu canvi de lloc instantani?? és k amb un núvol kinton ja em conformo per fotre una escapada i venir-vos a veure! a disfrutar-la canalla!

xepins

Guillem ha dit...

Les llames escupen com ens van ensenyar a can Tintín?

deuvosguardi!

Josefina Gómez ha dit...

Hola chicos!!!! Soy la Jose de Santa Fe (Argentina) Al final entre al blog para ver en qué andaban. Anoche salimos de festejos con Gastón y (después de buscarlo por todos lados) encontré el papel en el que me dejaron sus direcciones asi que...hoy ingresé a ver cómo va el viaje. Me alegra mucho ver lo bien que la están pasando y espero eso siga igualito igualito. Besos y estamos en contacto!!! PLACER MAYÚSCULO haberlos conocido.